Caserecce met makreelfilets, fior di latte en citroenzeste
Ingrediënten
400 g caserecce
2 blikjes Rio Mare Makreelfilets in eigen nat van 125 g
200 g fior di latte kaas
1 vers lente-uitje
1 citroen
enkele muntblaadjes
een bosje basilicum
rozemarijnbloemetjes om te garneren
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Bereid een vinaigrette met enkele eetlepels olie, een snuifje zout, een beetje zwarte peper, de fijngehakte kruiden en de geraspte citroenzeste.
2. Kook de pasta al dente in gezouten water, giet af en spoel onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Breng op smaak met de vinaigrette. Snijd de fior di latte in kleine stukjes en laat uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui. Voeg de in kleine stukjes gesneden makreel toe, zet het vuur af en laat afkoelen.
4. Voeg de fior di latte en makreel toe aan de pasta, roer goed door en voeg nog een scheutje olie en wat zout en peper toe.
Mise en place: Dien de caserecce op in pastaborden, gegarneerd met het steeltje van de versnipperde lente-ui, de rozemarijnbloemetjes, peper, citroenzeste, basilicum en muntblaadjes.