Tonijnbrood met lichte, groene saus
Ingrediënten
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
3 aardappelen
2 eetlepels geraspte parmezaan
2 eieren
een grote tak peterselie
3 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
125 g dikke yoghurt
30 g extra vergine olijfolie
malse groene sla
zout
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook, schil en prak de aardappelen. Doe ze in een mengkom, voeg 1 ei, de parmezaan en de goed uitgelekte tonijn toe.
2. Verwarm de oven tot 200 °C. Maak de tonijn los met een vork en doe hem bij de andere ingrediënten om een glad mengsel te verkrijgen.
3. Doe het mengsel op een vel aluminiumfolie en vorm er een broodje van. Wikkel de folie verder rond het broodje en draai de uiteinden stevig aan. Bak ongeveer 30 minuten in een warme oven.
4. Kook ondertussen het ei en mix met de peterselie, de ansjovis, de kappertjes, de olie en een snuifje zout. Voeg de yoghurt toe en mix goed om een lekkere, lichte saus te verkrijgen. Laat het broodje afkoelen, snijd het vervolgens in plakken en serveer op een bedje van sla. Schep er de saus over.