Spaghetti alla carbonara met tonijn en courgette

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
350 g dikke spaghetti
160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
3 courgettes
2 eierdooiers en 1 volledig ei
4 eetlepels verse room
1 theelepel geraspte parmezaan
40 g extra vergine olijfolie
zout
ruime hoeveelheid zwarte peper

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg zout toe wanneer het begint te borrelen.

    2. Snijd de courgettes in dunne schijfjes en bak ze goudbruin met de extra vergine olijfolie; breng op smaak met een beetje zout.

    3. Zet de spaghetti in het kokende water en kook de pasta bijtgaar.

    4. Klop de eieren samen met de room en de parmezaan los in een kom; voeg de gloeiend hete courgettes en de uitgelekte tonijn toe, en voeg daarna de afgegoten pasta toe. Meng goed zodat de pasta de saus opneemt.

    5. Breng op smaak met een ruime hoeveelheid versgemalen zwarte peper en dien onmiddellijk op. Even heerlijk

    Voeg wat gesnipperde verse basilicumblaadjes toe aan de pasta.

De meest geklikte recepten